Rejs bedre Rejs billigere

10 klassiske begynderfejl for førstegangsrejsende

Alle der drager ud på den første store rejse kommer til at lære en masse undervejs. Og alle kommer til at begå en række fejl. Her er nogle af de typiske fejl, som førstegangsrejsende ofte begår.

1. Du planlægger for meget

Den store verden kan virke skræmmende og uoverskuelig, og derfor er der mange førstegangsrejsende, der planlægger alt for meget hjemmefra. Det kan være fristende at have booket alle flybilletter, ture, oplevelser og måske også hoteller hjemmefra. Men hvis du booker for meget i forvejen, så ødelægger du dine muligheder for at være spontan og fleksibel undervejs.

2. Du bliver snydt undervejs

Vi har alle sammen prøvet at blive snydt undervejs på vores rejser – og det mere end engang. Så forbered dig på, at det også vil ske for dig. Hvis du vil snydes lidt sjældnere, så tjek din guidebog og læs om de mest almindelige snydetricks på dit rejsemål. Brug din sunde fornuft.

3. Du er bange for de lokale

Mange førstegangsrejsende er så bange for at blive snydt, at de også bliver bange, hver gang lokale indbyggere tager kontakt til dem. Lad være med det. Langt de fleste lokale er bare skønne venlige mennesker, som gerne vil i kontakt med dig.

4. Du spiser ikke gademad

At spise gademad er noget af det, som jeg elsker mest på mine rejser. Du får fantastisk god mad til meget billige penge og du sidder ofte og spiser sammen med de lokale. Du skal ikke være bange for at spise gademad. Et godt råd er – Spis hvor de lokale spiser, de kigger også efter kvalitet.

5. Du vil se alt for meget

Det kan være fristende at fylde alle dine dage op med masser af oplevelser. Det er efter min mening en dårlig idé. Tag dig i stedet god tid til at opleve de forskellige steder, og du vil oftest komme derfra med meget mere meningsfyldte oplevelser, som du husker meget bedre.

6. Du bruger flere penge end forventet

Langt de fleste førstegangsrejsende løber tør for penge undervejs, fordi de har undervurderet rejsens pris. Det koster nemlig næsten altid mere at rejse, end man lige har forestillet dig. En god idé er, at tage 10-20% af dit rejsebudget og have det som reserve. Overholder du budgettet, så kan du leve i luksus i den sidste del af din rejse med reservebudgettet.

Hent min gratis e-bog: Få råd til at rejse mere – 100 sparetips til brug før og under dine rejser

7. Din rygsæk eller kuffert er for stor og for fyldt

Når man sidder hjemme i din lejlighed eller hus, så kan det være svært at forestille sig, at skulle rejse rundt længere tid – kun med en lille rygsæk eller tasje. Undervejs er det til gengæld en forbandelse at bære rundt på en tung rygsæk eller taske, der er fyldt med ting, som du alligevel ikke bruger. Mit eget bud er, at vælge en rygsæk på cirka 50 liter – så er langt de fleste behov dækket.

8. Du ser kun det der står i guidebogen

Man taler om ”the Lonely Planet trail” – altså om den rute, som anbefales i Lonely Planet guidebøgerne. Følger du denne rute, så vil du møde tusindvis af andre rejsende, men sjældent se noget unikt. Gem guidebogen væk en gang imellem. Gør noget spontant, lad tilfældighederne råde – eller spørg andre rejsende.

9. Du booker hele rejsen ved et rejsebureau inden afrejse

For førstegangsrejsende kan det være en god idé at snakke med et rejsebureau og få dem til at arrangere dele af rejsen. Så har du en ekspert ved hånden, som du kan stole på. Mange oplevelser er dog bedre at købe undervejs. Så har du for eksempel frihed til at tage på ture med rejsende, som vi har mødt undervejs. Det er ofte billigere at købe lokalt. Og igen giver du plads til at være spontan og fleksibel på din rejse.

10. Du sparer rejseforsikring og vaccinationer væk

Langt de fleste førstegangsrejsende sørger heldigvis for at tegne en god rejseforsikring og få de rigtige vaccinationer. Men nogen sparer det desværre væk. Det er simpelthen for dumt! De penge som du giver til rejseforsikring og vaccinationer er bare HELT NØDVENDIGE eller kan du komme meget galt afsted.

Lignende artikler